Elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék

A telepen elhelyezhető zöld hulladék az alábbiak szerint:

  1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék esetében a zöld hulladék előkezelése, hasznosítása az ÉBH Nonprofit Kft. üzemelésében lévő Balatonfüredi Komposzt Telepen történik.
  2. A komposztáló területén a zöldhulladék elhelyezése elkülönített módon történik. A lágy (fű, levél) és fás szárú zöldhulladék elhelyezése, a telepen belül csak a meghatározott területeken lehetséges!
  3. Amennyiben a zöldhulladék beszállítása zsákban történik, kérjük a zöldhulladékot a zsákból kiönteni, a zsákot eltávolítani mivel a zsák nem minősül zöldhulladéknak.
  4. 23/2003. (XII. 29.) KVVM rendelet2. § alapján a zöldhulladék növényi hulladék, tehát a kerítésdeszkák, nyílászáró, fa gerenda, fa építési és bontási hulladékok, raklap, rétegelt lemez, bútorlap stb. szintén nem minősül zöldhulladéknak, elhelyezésük tilos!

A zöldhulladék kezelési díja 2023.07.01-től: Bruttó 19,05 Ft/kg (15 Ft + ÁFA / kg)

A telepre beérkező és a távozó gépjármű súlyának kötelező mérlegelése alapján, a különbözetnek megfelelő számlát állítunk ki, melyet helyben a tulajdonos készpénzben ill. szerződés szerint fizet meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a komposztáló telephelyen a díjmentes zöldhulladék leadására 2023.07.01-től nincs lehetőség.
Zöldhulladék díjmentesen a hulladékudvarokban adható le ingatlanonként 100/kg/nap (összesen ingatlanonként 600 kg/év) mennyiségig.
Díjmentes zöldhulladék leadásával kapcsolatban kérjük keresse az Önhöz legközelebb eső hulladékudvart.

Gazdálkodó szervezet

Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság vagy egyéb szerv (nem természetes személy ingatlanhasználó),kizárólag mint hulladékbirtokos ( saját telephelyén keletkezett) zöldhulladékot helyezhet el a telephelyen.

A zöldhulladék kezelési díja 2023.07.01-től: Bruttó 19,05 Ft/kg (15 Ft + ÁFA / kg)

Nyitvatartási idő:

Hétfő – Péntek 7:00 – 14:30
Szombat: zárva

További információk az üzemeltető, ÉBH Nonprofit Kft-től kérhetők. Elérhetőségük: 8200 Veszprém, Házgyári út 1., Tel.: 88/325-687, e-mail: info@ebhkft.hu