Mit csináljunk a zöldhulladékokkal?

A helyi önkormányzati rendelet értelmében tavasszal kezdődik a házhoz menő zöldhulladék elszállítása. De mit is tegyünk addig a keletkező zöldhulladékainkkal?

  1. Legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás a komposztálás. Ha csak fűfélénk van, amit szeretnénk komposztálni az a legjobb, mert az összegyűjtött fűhöz, ha nem nyúlunk hozzá soha akkor is komposzt lesz belőle a komposztáló ládában. Ha locsoljuk, földet keverünk bele, akkor a komposztálási folyamat felgyorsul.

2. Ha ágakat is szeretnénk komposztálni akkor már nehezebb dolgunk lesz, mert egy ágdarálóra is szükség lesz. A ledarált ágakat, gallyakat mulcsozásra is használhatjuk.

3. Ha nincs lehetőségünk a komposztálásra, akkor a zöldhulladékok az Aszófői úti, komposztáló telepen helyezhetők el, évente összesen 150 kg mennyiségig ingyenesen. A beszállításkor az utolsó befizetett hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla bemutatása szükséges.

4. A tavaly vásárolt, esetlegesen megmaradt lebomló zsákokat célszerű ellenőriznünk, mivel azok fény és nedvesség hatására bomlanak. Éppen ezért nem javasoljuk, hogy a szállítás kezdetéig ebben gyűjtsék a zöldhulladékot.